Bliv en mere bæredygtig virksomhed

pexels pixabay 433308 scaled - Bliv en mere bæredygtig virksomhed

Sponsoreret

Bliv en mere bæredygtig virksomhed

Mange politikere og interesseorganisationer taler om, hvordan virksomheder skal tage et ansvar i den grønne omstilling. Og mange virksomheder udviser faktisk også en enorm velvilje for at støtte omstillingen, problemet er bare, at de ikke ved, hvor man skal starte.

Få fat på fakta

Til at starte med, kan virksomheden få lavet en oml beregning. Oml står for operationelle meteorologiske luftkvalitetsmodeller, og beregningsmodel, der måler om virksomheden overholder grænseværdien for luftforurening.

Både store og små virksomheder kan få lavet en oml beregning, men kræver, at man kontakter en tredjepart, der kan komme og foretage målingen.

Genbrug

Som et led i bæredygtigheden bør man som virksomhed også sørge for en minimal brug af jordens ressourcer. Hvis din virksomhed, er en der producerer, bør i så vidt muligt købe genbrugsmaterialer.

Nogle indkøbschefer vil for eksempel ikke købe grøntsager, der er dyrket med genbrugsvand. Hvis det også er tilfældet for jer, bør I sætte jer ind i, hvad der kan lade sig gøre i stedet.

Sørg også for selv at leve op til en høj genbrugsstandard på kontoret, ved at gøre genbrug og korrekt sortering mere tilgængeligt for alle jeres medarbejdere. Det kræver lidt mere arbejde, men er det hele værd til sidst på året.

Mindre transport

Corona lærte os, at vi ikke behøver at sende vores medarbejdere på fly rundt i hele verden for at mødes. Det klares fint online. Spar derfor de flybilletter til medarbejdere der kan spares.

Giv også jeres medarbejdere mulighed for at arbejde hjemmefra, hvis de bor langt væk. Så undgår de at bruge en masse benzin på at komme frem og tilbage. Alternativt kan I fra ledelsens side prøve at facilitere samkørselsordninger med jeres medarbejdere. Det sparer på CO2’en og er med garanti også en kærkommen håndsrækning til den enkelte medarbejders privatøkonomi.

Relaterede indlæg