5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb

5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb - 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb

Sponsoreret

Det kan godt være, at den nemmeste løsning, når et kredsløb skal repareres, er at ringe efter en tekniker, men det er en meget bedre følelse at kunne lave det selv i stedet for at betale sig fra det. Hvis du vil lære det, er det vigtigt at lære de mest grundlæggende komponenter i elektroniske kredsløb at kende.

Her fortæller vi dig, hvad vi ved om komponenterne, samt hvad hver enkelt del gør og hvordan man skal håndtere dem.

Modstande

post billede 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb Modstande - 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb

Selvom de kan virke som “ubrugelige” stykker ved første øjekast er modstande vigtige fordi de, som navnet siger, modstår den elektricitet, der passerer i kredsløbet. På den måde undgår man at brænde komponenter af,  på grund af for høj spænding og deraf følgende overophedning.

Kondensatorer

post billede 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb Kondensatorer - 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb

Disse små metaldimser fungerer ligesom mini-batterier, som både kan oplades og aflades. Man bruger dem ofte til at tilføje en kort tidsforsinkelse i kredsløbet, da de kan gemme energi og frigive det, når det er nødvendigt, akkurat som et backupbatteri ville gøre.

LED

post billede 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb LEDs - 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb

Disse små pærer bruges som visuelle signaler af at der er strøm i kredsløbet. Selv om de elektroniske kredsløb ikke selv har brug for disse lys, bruger mange dem til at opbygge lyskredsløb og lave enkle lys-shows bare for sjov.

Transistorer

post billede 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb Transistorer - 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb

Transistorer er bestemt nogle af de vigtigste komponenter i et elektronisk kredsløb, men når man er ny indenfor faget, kan det godt være svært at forstå hvordan de virker.

De er simpelthen signalforstærkere, der lader strømmen passere fra punkt A til punkt B, samtidig med at signalets intensitet øges. Det vil sige at de er et sted i spektret mellem tændt og slukket, så kredsløbet enten er tændt eller fuldstændig slukket.

Spoler

post billede 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb Spoler - 5 grundlæggende elektroniske komponenter i dine kredsløb

Disse små ledningsruller er lavet for at skabe et magnetfelt, når de vikles omkring magneter i kredsløbet, det resulterer i at vekselstrømmen deaktiveres samtidig med at jævnstrømmen passerer uden begrænsninger.

For at få fuld forståelse for hvordan et elektronisk kredsløb fungerer, er det vigtigt, at man ved præcis hvad en kondensator og en transistor gør. At lære hvordan de fungerer på en simpel måde kan hjælpe alle nybegyndere på vej ind i elektronikkens verden.

Relaterede indlæg