Det bør du overveje ved køb af LED-bånd

pexels ronê ferreira 3690005 - Det bør du overveje ved køb af LED-bånd

Sponsoreret

Der findes mange forskellige LED-bånd på markedet, så hvilket skal du vælge? Det kan være svært at finde ud af. Derfor får du her en hurtig guide til, hvad du bør overveje ved køb af LED bånd.

Hvilken lyskvalitet ønsker du?

LED-bånd kan fås med diverse lyskvaliteter og lysniveauer. Lyskvaliteten måles i Ra/CRI og varierer fra LED-bånd til LED-bånd. Hvilket du skal vælge afhænger i høj grad af, hvor og hvad du skal bruge det til. Det siges typisk, at:

  • LED-bånd med en lyskvalitet på Ra/CRI mellem 60 og 80 skal bruges udenfor, hvor selve farvegengivelsen ikke er vigtig.
  • LED-bånd med en lyskvalitet på Ra/CRI mellem 80 og 90 er yderst velegnede til effektbelysning til formål, der ikke er så krævende. Det kan eksempelvis være til en grundbelysning.
  • LED-bånd med en lyskvalitet på Ra/CRI mellem 90 og 99 anbefales til steder indenfor. Det kan for eksempel være i dit køkken eller på dit badeværelse. Her er det nemlig som regel vigtigt med en høj farvegengivelse.

Hvilken lysstyrke har du brug for?

En anden vigtig faktor er lysstyrken. Hvis du har brug for eksempelvis en effektbelysning eller en grundbelysning, er det en fordel med blandt andet 12V LED-bånd. Sådanne LED-bånd fungerer rigtig godt til blandt andet en trappebelysning.

Er der derimod tale om opgaver, hvor der er brug for en del mere lys, er det ofte nødvendigt med 24V LED-bånd. Her opnår du nemlig et højere lysniveau.

Hvis du finder ud af hvilken lyskvalitet og hvilken lysstyrke, du har brug for, vil det blive meget nemmere for dig at vælge det rette LED-bånd.

Relaterede indlæg