Er belysningen god nok på din arbejdsplads?

dec1 4 - Er belysningen god nok på din arbejdsplads?

Sponsoreret

Er belysningen ikke optimal i din virksomhed eller på dit kontor, er du helt sikkert ikke den eneste, der oplever dette. Undersøgelser viser, at en del medarbejdere er utilfredse med belysningen på deres arbejdsplads.

Belysning betragtes som en af ​​de vigtigste faktorer i forhold til et effektivt og rart arbejdsmiljø, men bliver alt for ofte overset og ofret i forhold til virksomhedens eller kontorets andre møbler og kontorartikler.

Det er ingen hemmelighed, at en dårlig belysning kan gøre øjnene anstrengte og forårsage hovedpine, sænke produktiviteten og resultere i medarbejderes træthed. En dårlig belysning resulterer også i døsighed eller manglende fokus.

Og hvad er svaret så på dårlig belysning? En god belysning selvfølgelig.

Naturligt lys er bedst
Naturlig belysning påvirker ikke kun, hvor godt vi er i stand til at se, men det kan øge medarbejderes humør og energiniveau. Det kan også reducere sygefraværet på grund af færre sygdomme samt mindre træthed på arbejdet.

Hvis dit kontor ikke har mange vinduer, kan I med fordel overveje at få designet og opsat specialbelysning, så det føles mere naturligt at sidde indendørs med lys. Derudover er specialdesignet lys også en måde at få skræddersyet en lampe eller installation, som passer smukt ind i det rum, der mangler lys. Lyset kan være med til at fremme en særlig stemning eller atmosfære, som også kan virke positivt på arbejdsmiljøet.

Specialbelysning fungerer ligeledes godt i fællesområder såsom i kantinen, på gange, i receptionen eller i mødelokalerne, hvis lyset skal være mere blidt og dæmpet fremfor i selve kontorlokalet – og samtidig give beskueren en smuk oplevelse.

Relaterede indlæg