Får dine medarbejdere vand nok?

pexels steve johnson 1000084 scaled - Får dine medarbejdere vand nok?

Sponsoreret

Alle ledere kender til følelsen af sløve medarbejder som sidder og hænger dødt over tastaturet, som var de zombier. De ligner stueplanter, man har glemt at vande i ugevis. Og måske er den analogi faktisk ikke så langt ude.

 

For måske ligger problemet i, at dine medarbejdere slet ikke får vand nok.

 

Det er vigtigt for vores kognitive evner, at vi holder os velhydrerede hele dagen. Men alt for mange af os glemmer at få drukket de seks daglige glas vand, som sundhedsstyrelsen anbefaler.

 

Vi har alle et personligt ansvar, for vores egen sundhed, men som leder har du også et ansvar for, at der er tilgængeligt vand for dine medarbejdere.

 

Gør det tilgængeligt

En af grundende til, at folk ikke får drukket vand nok, er fordi, det kræver for meget af dem. De skal gå for langt for et glas vand. Det forbehold kan du som leder eller virksomhedsejer hurtigt rette op på, ved at installere en håndfuld vandkølere til bordet.

 

De kan, som navnet antyder, stå på borde rundt omkring på kontoret. Det vil også have den effekt, at dine medarbejdere ofte får øje på maskinerne og derved minder sig selv om, at det er tid til en kop vand.

 

Led med det gode eksempel

Hvis du gerne vil have dine folk til at drikke mere vand, skal du lede med det gode eksempel. Vis dine medarbejdere, at du også tager små pauser i løbet af dagen for at tage en vigtig slurk vand.

 

De vil hurtigt følge efter, da vaner – både gode og dårlige – har det med at sprede sig på arbejdspladser.

 

I vil på arbejdspladsen hurtigt kunne mærke, når medarbejderne drikker mere vand. De bliver mere energiske og smiler mere til hinanden. Det giver et kæmpe psykisk overskud at være velhydreret.

Relaterede indlæg