Forbered dig på at blive nyuddannet

pexels energepiccom 313690 scaled - Forbered dig på at blive nyuddannet

Sponsoreret

Uanset om du har taget en kort, mellemlang eller lang videregående uddannelse, så er der ingen tvivl om, at det er en stor dag, når du endelig er færdiguddannet! I lykkerusen og frihedsfølelsen kan man pludselig blive ramt af en bekymring – ”hvad så nu?”

For det er langt fra de fleste, der er så heldige at have styr på drømmejobbet, så snart de lukker læsebøgerne i. Derfor er det også vigtigt, at du overvejer og undersøger dine muligheder, når du er færdiguddannet. Og hvis du blot sætter dig ind i tingene, vil du måske endda opdage, at der faktisk ikke er så meget at bekymre sig for.

Hvorfor skal du være medlem af fagforening og a-kasse?

Når du er færdiguddannet, er næste skridt at finde et job, men det er ikke altid, at de hænger på træerne. Derfor er det vigtigt, at du har været medlem af en a-kasse igennem din uddannelse, så du er berettiget til at få udbetalt dagpenge.

Du kan blandt andet blive medlem af Business Danmark, hvor det er gratis at være medlem af både fagforening og a-kasse, så længe du er studerende. På den måde kan du finde dit drømmejob i ro og mag med a-kassen i ryggen, når du er færdiguddannet.

Din fagforening er også nyttig, når du er færdiguddannet. Der kan være en del udfordringer i at gå fra studerende til et benhårdt arbejdsliv. Din fagforening står klar til at besvare alle de spørgsmål, som du måtte have til, hvordan du kommer bedst i gang med karrieren. Når du har fundet det rette job, kan fagforeningen også hjælpe med at læse din kontrakt igennem og sikre, at du har de rettigheder, som du skal have.

Kom ud på arbejdsmarkedet med de bedste forudsætninger

Med andre ord, kan du altså få en hel masse ud af at være medlem af både fagforening og a-kasse – og det er særligt nu, hvor du er færdiguddannet. Så hæng endelig i, selvom det pludselig koster lidt flere penge, end du måske havde tænkt.

Med en fagforening og a-kasse har du altså både støtte og rådgivning lige ved hånden i forhold til din nye arbejdsplads. Samtidig er du sikret økonomisk, hvis du står uden arbejde.

Relaterede indlæg