Guide til leasing af biler: Hvilken leasingform passer til mit behov?

jan1 - Guide til leasing af biler: Hvilken leasingform passer til mit behov?

Sponsoreret

Leasing af biler er blevet vældigt populært blandt danskerne. Det gælder både privat- og erhvervsmæssigt, da leasing tilbyder fordele, som du ikke får, når du køber en bil.

Når du vil lease en bil, det kan for eksempel være VW-leasing, er der en del fagudtryk, som du skal have styr på. Det gør, at du er bedre rustet til at vælge, om du skal lease en bil. Til at starte med skal du finde frem til, hvilken leasingform du skal benytte dig af. Der findes tre leasingformer: privatleasing, erhvervsleasing og splitleasing, som du kan vælge imellem.

Skal jeg vælge privatleasing, erhvervsleasing eller splitleasing?

Privatleasing

Ved privatleasing leaser du en bil privat i en periode, som kan være på 12, 24 eller 36 måneder. Din betaling for privatleasingen er delt op i tre. Du skal betale en førstegangsydelse, lige når du leaser bilen. Derefter har du udgifter til de løbende ydelser, og sidst men ikke mindst vil der være en slutafregning.

Erhvervsleasing

Erhvervsleasing betyder, at et firma leaser en bil i en given periode, som kan være på enten 1, 2 eller 3 år. Den leasede bil skal bruges af en medarbejder i firmaet. Når du erhvervsleaser en bil, vil der være en førstegangsydelse, månedlige ydelser i leasingperioden og en slutafregning, når leasingperioden slutter.

Ved erhvervsleasing har firmaet et delvist fradrag, og medarbejderen i firmaet bliver beskattet i forhold til at have fri bil.

Splitleasing

Splitleasing foregår ligesom erhvervsleasing. Men her har firmaet fradrag for den løbende ydelse også momsmæssigt.

Relaterede indlæg