Har du styr på dit hus?

pexels steve johnson 858076 scaled - Har du styr på dit hus?

Sponsoreret

Som husejer holder du aldrig fri. Der er altid lige et eller andet, der skal ordnes på huset, og det bliver aldrig færdigt. Alligevel kan det være en god idé en gang imellem at tjekke sit hus igennem for åbenlyse mangler, der måtte være.

 

Især inden en vinter, hvor det ser ud som om, at vi skal til at vænne os til en helt anden måde at leve på. Det kræver, at dit hus nu også kan følge med i, de ændringer fremtiden bringer.

 

Er det tæt?

Vilde vejrfænomer er desværre tiltagene. Det medfører store regnskyl, som i værste tilfælde kan oversvømme din kælder, eller skabe mug i fundamentet på dit hus.

 

Derfor skal du tjekke hele vejen rundt efter huller og sprækker, der kunne fungere som vandledere ind. Ser du huller – store som små – skal du have dem lukket i en fart. Du ved nemlig aldrig, hvornår det næste store skybrud kommer buldrende.

 

Rødalger

Rødalger er noget de færreste husejere tjekker for, men det er en stor fejl. Rødalger ses som et rødligt skær på ydersiden af dit hus’ vægge. Det er i familie med grønalger, som flere mennesker formentlig kender til.

 

Den røde algevækst kommer typisk efter en periode med høj tørke, da de her har de mest optimale leveforhold. En sommer som dette års, har derfor givet gode betingelser for udbredelse af rødalger.

 

Isolering

Det er ikke bare vand, der kan sive ind i dit hus, det kan kold vind også, lige så vel som, at varm luft kan sive ud. Varm luft bliver en sparsom ressource denne vinter, og er derfor noget, du ikke bare vil hælde i vinduet.

 

Hvis du opdager åbenlyse problemer med isolering, kan det fikses hurtigt med en fugepistol, indtil du finder en mere permanent løsning.

Relaterede indlæg