Har I styr på akustikken på din arbejdsplads?

okt1 1 - Har I styr på akustikken på din arbejdsplads?

Sponsoreret

Lyd er tit det, man bemærker som noget af det første, hvis man træder ind i lokaler med dårlig akustik. Det er også kun i tilfælde af dårlig akustik, man skænker det en tanke, og derfor er det en god idé at få styr på lydniveauet og lydbilledet i lokaler, hvis der er meget støj, der uden forbedringer bliver til larm.

Hvornår bør du vælge akustikplader?

Der er overordnet set to ting, der i høj grad kan medføre et dårligt lydbillede. Den første af de to ting er lokaler med højt til loftet. Hvis der er højt til loftet, er der nemlig mere plads til, at lyden kan fordele sig, hvilket øger levetiden på lydbølgerne og medfører mere larm. Ved at sætte akustikplader på enten vægge eller loft, kan man påvirke, hvor meget lydbølgerne hopper videre.

Den anden ting er hårde vægge. Jo hårdere en væg er, desto mindre af lyden bliver opfanget af dem. Hvis det tilmed er store, bare vægge, har lyden de ideelle omstændigheder til at fordele sig rundt og hoppe videre, hvilket medfører larm. Derfor ses det også, at akustikken kan være dårlig i moderne, minimalistisk indrettede hjem, fordi der ikke er noget i vejen, der kan blokere for lyden.

Uanset størrelsen på væggene og lofterne og den øvrige udsmykning og indretning, er det dog muligt at tilpasse akustikpladerne. Hvis du vil have mere kontrol med lyden i din virksomhed eller på din arbejdsplads, kan du se mere om akustikplader her.

Relaterede indlæg