Sådan får du et mere bæredygtigt kødforbrug

pexels becerra govea photo 5774154 scaled - Sådan får du et mere bæredygtigt kødforbrug

Sponsoreret

Klimakrisen brager derudaf – når den da ikke lige bliver afbrudt af militære kriser. Og det vi alle bliver skudt i skoene er, at vi er synderne. Alle os ulækre mennesker med vores biler, Netflix og kødforbrug. Men vi hører jer, og derfor skal vi nok alle sammen tage ansvar for at komme i mål med den grønne omstilling.

 

Netflix ud? Tjek, intet problem (Der er jo altid gratis streaming hos DR tv). Det samme gælder bilerne, så slipper vi for at se vores familie. Men kødet! Kødet kan vi altså ikke undvære hundrede procent. Det er for meget at bede om.

 

Vi behøver heller ikke at undvære det, vi skal bare finde det mere bæredygtigt. Den letteste vej til det, er at købe alle restprodukterne af kødet. Altså alt det, der er tilbage, når bøfferne er skåret ud. Det kunne være nyretapper eller indmad.

 

Vi kan også tage den skridtet videre og fange den selv. Det er nemt, når det kommer til fiskekødet, da det ikke kræver meget mere end et fisketegn og noget fiskegrej. Udover, at man trækker frisk fisk direkte op fra havet – mere bæredygtigt bliver det vist ikke – er der også noget fantastisk meditativt ved at sidde og stirre på havet i timevis, uden, at der nødvendigvis sker en skid.

 

Vil man tage den skridtet videre, kan man også erhverve sig et jagttegn. Her udvides paletten af dyr, der kan spises betragteligt. Det gør omkostninger også. Det kan være en dyr hobby at gå på jagt, og især den del der handler om at få udstyr nok til at kunne nakke skovens dyr. Men sådan undgår man i hvert fald at støtte landbruget med deres opdrætsdyr. Det er en af de værste klimasyndere, og vil man hjælpe, er det her.

Relaterede indlæg