Symptomer på at dit barn er afhængig af computerspil

aug2 1 - Symptomer på at dit barn er afhængig af computerspil

Sponsoreret

I den seneste tid har der været særligt fokus på computerspil – og de eventuelle bivirkninger som det kan medføre unge, der spiller. Her er det i særdeleshed computerspil, der handler om krig og vold.

Det er dog alle computerspil, som kan give anledning til afhængighed. Måske du som forælder selv har mærket afhængigheden i forbindelse med din smartphone. Eller dit arbejde. Når først man er fanget, kan det være svært at slippe ud af igen.

De første symptomer

Når man skal se på afhængighed i forhold til spil, er der i alt fire parametre, som du kan lægge mærke til:

  • Det psykologiske parameter
  • Det adfærdsmæssige parameter
  • Det sociale parameter
  • Det fysiologiske parameter.

Under det psykologiske parameter skal du blandt andet lægge mærke til depressiv tænkning og tristhed. Desuden kan frustration og irritabilitet samt løgn om spil være symptomer. Også angstlignende symptomer kan forekomme.

Det adfærdsmæssige aspekt kan blandt andet være passivitet, pjækkeri og dårlige kostvaner. I forbindelse med det sociale parameter er det vigtigt at lægge mærke til skift af venner. Her ses der ofte en overgang fra virkelige relationer til online venner.

Det fysiologiske parameter dækker over træthed, koncentrationsbesvær og stress. Hvis du oplever, at dit barn gennemgår noget af førnævnte, bør du kontakte en professionel.

Hvis dit barn spiller meget computer, bør du være opmærksom på, om han eller hun sidder på en korrekt stol. Hvis dit barn har en forkert siddestilling, men bruger mange timer foran skærmen, kan det give anledning til begyndende skader. Køb gamerstole her så du er sikker på, at dit barn kommer til at sidde korrekt.

Relaterede indlæg