Test din bolig eller virksomhed for skimmelsvamp

eduard militaru Q4PvX80itZ0 unsplash scaled - Test din bolig eller virksomhed for skimmelsvamp

Sponsoreret

Der findes flere forskellige målemetoder til at finde ud af, om der er skimmelsvamp i bygningen, uanset om det er privat bolig eller en virksomhed. Nogle af de mest brugte metoder er:

  • Måling ved hjælp af aftryks-plade
  • Luftmåling
  • DNA-test

En af de mest benyttede metoder er luftmåling, men ofte er en kombination af to slags prøver, det optimale for at få et godt resultat.

Sådan måles skimmelsvamp ved luftmåling

Det er relevant at måle antallet af sporer fra skimmelsvamp i luften, da det er dem, som beboerne i boligen eller medarbejderne i virksomheden bliver udsat for.

Skimmelsvamp i luften kan blandt andet måles ved hjælp af et luftgennemstrømsapparat. Ved brug af denne metode sætter sporer fra skimmelsvampe sig på dyrkningsplader.

En luftmåling bør dog aldrig være den eneste test, da skimmelsvampesporer findes naturligt i luften hele året rundt. Der bør derfor også foretages en måling udenfor, så man kan finde ud af, om der er flere forskellige skimmelsvampe indenfor end udenfor.

Er der det, kan det tyde på, at der er skimmelsvampe, der gror inde i bygningen. Især hvis de typer af skimmelsvampe, der findes indenfor, er den type, der ofte gror i eller på bygninger. Så er der god grund til at finde ud af, hvor skimmelsvampen gror.

Fordele ved luftmåling

  • Kan gennemføres uden at ødelægge noget i boligen.
  • Er effektiv til at finde ud af, om der er sporer hvirvlet ind i andre rum.
  • Kan bruges til at finde ud af, hvilken type skimmelsvamp der er tale om.
  • Kan bruges efter en renovering for at se, om skimmelsvampene er forsvundet.

Relaterede indlæg