Værd at vide om filament og 3D-print

xiaole tao Fo HQUlRGkU unsplash - Værd at vide om filament og 3D-print

Sponsoreret

Det bliver mere og mere populært at printe i 3D. Det gør, at der efterhånden også er et ret stort udvalg, når det kommer til det materiale, der kan bruges i en 3D-printer.

Er du nybegynder inden for feltet, kan det derfor godt være meget forvirrende i starten. Læs med videre for at få mere at vide om noget af det filament, der er på markedet i dag.

PLA-filament

PLA-filament er en af de mest populære typer materialer, du kan bruge til 3D-print. Det er utrolig nemt at anvende, mens det også kan bruges til et hav af ting. Derudover er det relativt billigt.

Det er derfor en type filament, der er rigtig god til den uerfarne nybegynder. Denne type filament er desuden miljøvenlig, da filamentet er fremstillet på plantestoffer.

ABS-filament

ABS-filament er en af de første typer af filament, der blev brugt til 3D-print. Det er stadig et populært materiale, der giver holdbare resultater. Eksempelvis er LEGO fremstillet af dette materiale.

Endnu et plus ved ABS-filament er, at det også er prisvenligt. Et minus ved dette materiale er, at det ikke er det mest miljøvenlige.

Nylonfilament

Nylonfilament kendetegnes ved, at det er et robust og fleksibelt materiale. Plastindustrien bruger det flittigt til eksempelvis kabelbindere, regntøj m.m. Dette materiale er svært at arbejde med, da det typisk kræver en meget høj temperatur, når du printer.

Derudover optager det nemt fugt fra luften, hvilket forringer resultatets kvalitet. Dette materiale er derfor for de mere erfarne personer inden for 3D-print.

Relaterede indlæg